Salutare măi băiete!!!
E de bine sau de rău, comentează, nu te lăsa!!!

sâmbătă, 11 iulie 2009

Ghid de criza (1) – Cum sa faci turism la preturi si in conditii rezonabile

Nu citi acest ghid daca:
-Nu te intereseaza – nu pierde timpul tau pretios
-Ai bani de aruncat – du-te la o agentie de turism si fa rezervarile
-nu ai chef – trage o cinzeaca, poate iti vine

Cap. 1. Despre cazare si rezervari
Dupa ce am stabilit traseul final si zilele exacte, ne-am gandit la ce vrem de la hotelurile in care vom sta:
1. Pretul mic pentru camera cu baie proprie
2. Parcare pentru masina – gratuita daca se poate
3. Sa aiba in apropiere metrou sau alt mijloc de transport in comun
4. Mic dejun inclus daca este posibil – in general, la hoteluri, un mic dejun costa 7-10 EUR iar o cafea 2-3 EUR. Mic dejun inclus inseamna o economie de 20 EUR/zi de familie si mai important, confort: ai coborat din camera, mananci, bei cafeaua si ai plecat.
Dupa indelungi cercetari pe net m-am oprit pentru cautari la http://www.europe-cities.com/ care cauta in peste 15 site-uri de rezervari online. Rezervarile finale le-am facut pe http://www.booking.com/ care nu ia comisioane pt. rezervari si ofera detalii suficiente legate de criteriile mentionate mai sus. Am citit si opinii ale celor care au stat la hotelurile respective, care difera de la om la om, fiecare cu mofturile lui. Important dupa mine este nota medie a acestor opinii care terbuie sa aiba o valoare cat mai mare. Un alt site interesant pentru informatii utile (opinii, ghiduri, etc.) este http://www.tripadvisor.com/
Am facut rezervarile cam cu o luna si ceva inainte de plecare, si am platit preturi la jumatate fata de preturile afisate de site-urile hotelurilor. Atentie!!! Trebuie sa fiti siguri ca veti pleca. Riscul acestor rezervari este ca unele sunt nereturnabile sau daca ai rezervat 2 nopti, una o platesti oricum chiar daca nu ajungi. Daca nu esti sigur, trebuie citite cu atentie politicile site-ului de rezervari si ale hotelului ca sa nu ramai fara bani.


In curand: Cap.2. Plati - cu cardul sau cash?

2 comentarii:

  1. Foarte bun ghid, astept continuarea pentru a putea pleca in vacanta. Sper sa fie vara asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti tare ! Se vede ca ai abilitati de blogger ! Si ai perspective sa ajungi Jurnalist GSP, ca, Cãtãlin Tolontan sau, de ce nu ... fost ... Prim Ministru, ca Adrian Nastase ! Succes !

    RăspundețiȘtergere