Salutare măi băiete!!!
E de bine sau de rău, comentează, nu te lăsa!!!

joi, 16 iulie 2009

Summer Tour Episode 2 "Viena - ziua 1"

Ziua 1 (luni, 15.06.09) – la drum spre Viena
7:30 AM – "Audili din Jermania" este break, asa ca avem suficient loc ca sa il burdujim cu un morman de bagaje: pe langa valizele cu haine, nu puteau lipsi sacosa cu sandvisuri (facute cu manutele mele), bacsurile de apa (o parte au facut turul complet pana la Timisoara), sticlele de coniac (3 buc – executate in primele 2 seri) si la initiativa lui Vali 2 bacsuri de Becks – care au facut si ele vreo 2000 de km pana am reusit sa le bem.
Punem pe GPS adresa hotelului din Viena si cu o intarzaiere de 5 minute fata de program (8:35) plecam spre vest. Iesim usor din tara prin punctul de vama Cenad (inchis pentru camioane, asa ca este mult mai liber). La unguri un vames zelos ne desface bagajele si ne controleaza la tigari – avem voie 10 pachete de persoana. Trecem si acest hop si pornim, usor amuzati si contrariati de incident, catre estul vestului Europei: Viena.
Prima teapa o luam tot la unguri: ne luam vigneta pentru 10 zile (erau si de 4 zile), si abia dupa aceea ne dam seama ca in a 11-a zi vom trece iar prin Ungaria. In Austria nu sunt vignete decat pentru 10 zile asa ca oricum va trebui sa luam 2 bc pentru 11 zile. De la Szeged pana la Viena mergem pe autostrada frumos cu 130 km/h -e drept ca mai sunt si zone cu restrictii, dar in medie scoatem 100 km/h si chiar mai mult. Suntem 4 soferi, eu si Vali am monopolizat volanul si conducem cu schimbul (cam la 200 km) sub stricta supraveghere a fetelor.

Dupa aproape 600 de km, ajungem in jurul orei 14, in Viena, la hotel(
http://www.booking.com/hotel/at/pensionmadara2.html?aid=303948;sid=2b669d2d551c712b89fbae1eaa61ab1b), unde primim camere in zona bogatanilor (vezi jurnalul audio), curate, dotate cu tot ce trebuie, dar cam mici.

Aveam ceva emotii cu cazarea, e prima data cand am facut rezervari online, dar totul a mers perefct. La receptie primim ghiduri si harti cu obiectivele turistice si reteaua de transport in comun si ne spun de unde trebuie sa luam bilete.

Gynella!!! Daca pleci in vacanta, ia-o pe Gynella (sau un om ca ea) cu tine. Usor alarmista, cu un bun simt al orientarii si cu o gena de turist japonez, esti sigur ca vei ajunge la toate obiectivele turistice din zona. Ne-a tinut in priza, pe noi cei mai lenesi, si astfel am vazut chiar mai multe decat ne-am propus.
16:00 - Ajungem in centru la Hofburg, Rathaus, Parlament - impresionant, monumental, se vede ca am ajuns in capitala imperiului. Grupuri de turisti disciplinati urmaresc steagurile ghizilor si asculta cuminti povestile istorice.
Prater-ul este urmatorul obiectiv pe lista. Ajungem in parcul Prater pe Hauptalee - aleea principala cu o lungime de 4,5 km, vedem si lebedele supravetuitoare masacrului din '90, sportivi, turisti localnici cu paturi la iarba verde si in sfarsit prima terasa si prima bere austriaca, care drept sa spun ne impresioneaza doar ca pret (3,5 EUR/halba) nu ca si calitate. E buna oricum, ca sa nu fiu prea rautacios.
Hidratati, pornim spre Prater - celebrul parc de distractii care este ca si comparatie de vreo 5-6 ori mai mare ca cel din Mamaia pe care il stiti cu totii. Dintre terasele de tot felul, alegem una cu mancaruri vieneze si ne oprim sa mancam, sa lenevim, sa urmarim agitatia generala si sa astepam venirea serii pentru a urca in celebra roata. Surpriza! ospatarita, vorbeste limba romana, este din banatul sarbesc si ne recomanda ce e mai bun in meniu. In poze puteti vedea renumitul snitel vienez (cu carne de lebada!!!) si coastele de porc (traditional) vienez. Pret masa pt. 4 persoane cu bere: 48,4 EUR cu ciubuc de 10% inclus pe nota de plata. Seara este o atmosfera super in parc, de sus din roata (aprox 50 m) ai un "view" adevarat.
La adresa
http://picasaweb.google.com/florin.par/090615_Viena puteti vedea poze din Viena, in episodul urmator voi pune filme si inregistrai audio
23:00 - Grea zi!!! Ajungem rupti la hotel, un dus, un coniac cu cola si o bere ne dau puterea ca sa descarcam pozele pe laptop, sa tragem concluzii si sa pregatim traseul pe a doua zi.
In pat, la somn, cateva ganduri : frumos, dom'le, buna idee am avut cu concediul asta, cum va fi in urmatoarele zile, Gata!!!

Un comentariu:

  1. Daca nu ma insel, Adrian Paunescu a scos o carte despre plimbarile lui prin Austria. Mi se pare ca ...te apropii ! gutes Glück !

    RăspundețiȘtergere