Salutare măi băiete!!!
E de bine sau de rău, comentează, nu te lăsa!!!

luni, 22 martie 2010

Tot despre primavara

Pe 20 martie a venit si primavara astronomica, care ne-a adus primul weekend cu soare adevarat din acest an. Am profitat din plin de vremea frumoasa, si sambata, impreuna cu "neamurile" (nasi, cofini si cumatri), am facut primul gratar de anul acesta. Chestia e ca din tot gratarul, cele mai bune au fost gustarile de inainte de gratar: cas cu ceapa verde, ridichi, rosii si castraveti combinate cu o sunculita traditonala si cu salate de icre (reteta delicioasa si rapida a la Magda) si de vinete.
Dupa o sambata plina de excese alimentare, taman in postul Pastelui (Iarta-ne Doamne!!!), duminica dimineata am facut o vizita la Manastirea Hadambu pentru iertarea pacatelor si liniste spirituala. Seara am inceput culturalizarea de primavara cu un spectacol la Teatrul National : "Cu soarele pe piept" interesant si relaxant, continuata cu o vizita la Curtea Domneasaca Timisoareana unde am purtat discutii intelectuale(!) asortate cu bere la halba (prezentate la metru si la roata) si arahide in coaja.
In concluzie, am inceput primavara cu dreptul cu un weekend de referinta, cu accente gastronomice, religioase, culturale si intelectuale, stimulate (unele) cu licori bahice si tutun (unii).
Urmeaza doua weekend-uri grele, Floriile si Pastele (in aceeasi zi pentru catolici si ortodocsi). O traditie populara spune ca de Pasti trebuie sa purtati o haina noua, asa ca daca tot ajungeti prin supermarket-uri dupa mancare, vizitati si raioanele de imbracaminte si incaltaminte, poate mai prindeti vreo promotie!
Uite si un filmulet de la Manastirea Hadambu (facut cu telefonul!):

Si rubrica muzicala pe care am promis-o:

Muzica mea (e si a ta), mai baiete!
Rubrica in care am sa va dau sa ascultati cate ceva din muzica pe care am ascultat-o sau o ascult acum. Astazi trupa olandeza FOCUS, trupa celebra in anii '70, in activitate si in zilele noastre. Focus canta un rock-progresiv, a luat discuri de aur pentru primele 2 albume in US, iar albumul 2 "Moving Waves" a ajuns in top ten si in UK si in US. Thijs van Leer,(keyboard,flaut) si chitaristul Jan Akkerman au fost compozitorii si animatorii trupei. Jan Akkerman a fost desemnat in 1973 'Best Guitarist in The World' de catre cititorii revistei britanice Melody Maker.I-am ascultat prima data la Europa libera in emisiunea duminicala a lui Radu Theodoru "By Request" unde erau ceruti destul de des. Ascultati cu rabdare si incercati sa intelegeti!!!. Am ales 5 dintre piesele lor (cele mai celebre). Pentru mai multe info, vizitati site-ul lor oficial: http://www.focustheband.com, iar daca vreti sa-i vedeti live pe Youtube: Hocus Pocus


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu