Salutare măi băiete!!!
E de bine sau de rău, comentează, nu te lăsa!!!

marți, 1 martie 2011

Die Reise nach Stuttgart*

In tren
Ziua 1 – 01 martie 2011

Este 7 dimineata si suntem in tren ( eu! cu Doinita), mergem spre Bucuresti, de unde vom lua avionul spre Stuttgart – Germania. Asa ca, Jurnalul (cerea noi postari saracu‘) va aduce noi povesti (sper interesante), de data aceasta de la Stuttgart, pentru uriasul numar de cititori si abonati. Vom respira timp de o saptamana aer de “Jermania” si voi incerca sa va tin la curent (pe dei interesati) cu noua noastra calatorie.

Pentru inceput cate ceve despre Stuttgart:

Stuttgart este capitala landului german Baden-Württemberg. Cu peste 600.000 de locuitori, este al şaselea oraş din Germania, iar Regiunea Metropolitatana Stuttgart cu 5 mil. de locuitori este a patra ca marime. Se află în apropierea munţilor Pădurea Neagră, din care izvorăşte, pe lângă Dunăre, şi râul Neckar, care străbate acest oraş. Stuttgart este supranumit „Schwabenmetropole“ datorita populatiei svabe si a dialectului vorbit in zona, iar prima atestare documentara a orasului este din 1160.

Aproximativ 150.000 de firme şi companii isi au sediul în Regiunea Stuttgart. Zona este renumită pentru industria sa tehnologizată. Printre cele mai mari companii care au sediul sau o filială aici se numără Daimler, Porsche, Bosch, Hewlett-Packard, IBM, Stihl, etc. Oraşul este locul unde au fost inventate atât motocicleta cât şi automobilul cu patru roţi (ambele de către Gottlieb Daimler şi Wilhelm Maybach).

Daca nu stiati, in Stuttgart se afla centrul de comanda al fortelor americane din Europa, Africa si Atlantic (US European Command, EUCOM) inca din timpul razboiului rece, asa ca este posibil sa bem o bere si cu militarii americani de acolo.

Cam atat pentru astazi.

VA URMA!!

3 comentarii:

  1. as dori sa facem un back link schimb de linkuri www.informativul.blogspot.ro sunteti de acord?

    RăspundețiȘtergere
  2. as dori sa facem un back link schimb de linkuri www.informativul.blogspot.ro sunteti de acord?

    RăspundețiȘtergere