Salutare măi băiete!!!
E de bine sau de rău, comentează, nu te lăsa!!!

joi, 3 martie 2011

Die Reise nach Stuttgart**


Ziua 1 (2) – 01 martie 2011
Primele impresii: Innenstadt - Königstraße – Hauptbahnhof

Este ora 23:40 in Germania (cat o fi in Romania!). Am o sticla de Whisky, netbook si wireless, asa ca, dam drumu’ la povesti Doar 14 lei ne-a costat un taxi de la gara de nord pana la Baneasa care este la fel de urat, de sufocant si plin de colorati ca acum 20 de ani. Zborul spre Stuttgart a fost destul de greu, din cauza conditiilor atmosferice, pilotul a pus cam multe frane si a facut multe curbe asa ca am fost foarte aproape (mai ales Doinita) de a folosi pungile speciale pentru golirea stomacului intors pe dos. Am scapat pana la urma, si drept razbunare am confiscat pungile, foarte frumoase de altfel, pentru ale folosi ca pungi de cadouri. Asa ca daca o sa primiti cadouri in pungi cu sigle de companii aeriene, le puteti folosi cu incredere dupa o cinzeaca romaneasca prelungita…!!!
Aeroportul din Stuttgart este unul nu foarte mare, dar este foarte curat si ingrijit. La punctul vamal am dat de un mosneag care ne-a studiat cartile de identitate cu lupa vreo 10 minute, ne-a cerut si documente suplimentare, crezand probabil ca suntem niste vamesi romani fugiti din tara. Information Center-ul din aeroport este super, primesti toate informatiile, poti sa-ti cumperi bilete pentru reteaua de transport (13 EUR /3 zile/toate mijlocele de transport).
Orasul are o retea putenica de U-Bahn (metrou) si S-Bahn ( tramvaie mai mari si care circula cu viteza foarte mare!), asa ca am ajuns relativ repede la hotel Espenlaub in centrul Stuttgart-ului (Innenstadt). Drumul a durat 12 ore (centru IS-centru STT) asa ca, desi obositi, apa in combinatie cu haine proaspete ne dau forta sa facem o tura de seara in centru. Ajungem in 10 minute la gara centrala (Hauptbahnhof) si de aici intram pe Königstraße – una din cele mai tari strazi de shopping (scrie lumea pe net!) din Germania. Intr-adevar frate, e tare si mare, dupa vreo 2 ore de umblat prin magazine (de firma! - cu multe etaje!) ne dam seama ca ne-am departat de gara abia cu vreo 50 de metri. Obositi, in drumul spre hotel, ne oprim totusi la un supermarket pentru a cumpara Getränke (bauturi - cu si fara grade) und Essen (mancare).
Hotel, dus, pijama, whiski, cola, blugi, geaca, afara, tigara, netbook, internet, jurnal, si iar whiski, cola, blugi, geaca, afara, tigara, netbook, internet, jurnal si gata, lemn!!!
Harta Centru Stuttgart (cu click se pot mari pozele):

Un comentariu:

  1. Frumos ! Plimbati-va, cautati, vedeti, filmati, fotografiati si mai apoi o sa ne si povestiti ! Facem o seara speciala. Avand in vedere ca se apropie sfarsitul de saptamana cu intalnirile programate, se pare ca "greul" de-abia acum incepe ! Va uram atentie si distractie maxima ! Costica.

    RăspundețiȘtergere